Як правильно вибрати продукцію KYB?

Усі знають, що Каяба робить амортизатори. Але як вибрати свій? А ще крім амортизаторів компанія випускає верхні опори, захисні комплекти та пружини. Щоб вам було простіше розібратися в асортименті, ми підготували цей огляд.

1. Вибрати серію амортизаторів

Стандартні серії амортизаторів KYB - це комфорт, надійність та якість за умовчанням. На них припадає понад 90% продажу всіх амортизаторів компанії. Вони використовуються для повсякденного використання.

Серія Конструкція Кому підходить
PREMIUM Масляні двотрубні амортизатори Машин старше 15 років, на яких стоять масляні амортизатори із заводу. Коли комфорт при їзді важливий, а знайти оригінальну запчастину вже важко чи дорого.
EXCEL-G Газонаповнені двотрубні амортизатори сучасної конструкції з 3-ступінчастою клапанною системою та газом підпору низького тиску. Технічний аналог амортизаторів KYB, що постачаються на ковейєри автовиробників. Для більшості автомобілів, зроблених починаючи з 2000-х років.
Особлива конструкція клапанного механізму дозволяє підвісці ефективно працювати навіть за високих навантажень. Наприклад, при їзді нерівностями на високій швидкості.
GAS-A-JUST Однотрубні амортизатори з клапанною системою особливої конструкції, атмосферостійкою амортизаційною рідиною і азотом, що знаходиться під високим тиском. Для машин, штатно оснащених однотрубними амортизаторами, або машин із найвищим навантаженням на підвіску - спінювання рідини виключено. Для стабільної роботи підвіски у будь-яких режимах руху.

Серії для спорту та тюнінгу – це нові можливості та враження. Такі амортизатори відповідають на нестандартні запити водіїв і потрібні для спеціальних завдань, підходять для доопрацьованих або підігрітих автомобілів.

Серія Конструкція Кому підходить
AGX Двотрубні амортизатори з ручним регулюванням жорсткості демпфування. Для тих, хто використовує одну машину для різних типів поїздок: наприклад, із сім'єю та поодинці.
Без допомоги спеціальних інструментів, не розбираючи автомобіль, можна за кілька хвилин перетворити важливий і заколисно комфортний Toyota Land Cruiser в автомобіль для водія, здатний приносити задоволення в кожному повороті.
ULTRA SR Використовують виключно синтетичну рідину (у стандартних серіях – напівсинтетика) та клапанні механізми прогресивної конструкції. Продукт спортивного підрозділу КІБ. Завдяки високотехнологічним компонентам та витонченим налаштуванням, серія найкраще підійде любителям швидкої їзди.
Через синтетичну рідину ефективні при використанні у холодному кліматі.
SKORCHED4'S Посилені двотрубні амортизатори з максимальними властивостями міцності. "Невбиваючі" демпфери, що допускають ліфт підвіски до 50 мм. Для позашляховиків, які експлуатуються і на дорогах, і в умовах бездоріжжя. Коли потрібна впевненість у міцності та енергоємності підвіски на будь-яких покриттях.

2. Купити захисні комплекти, пружини та верхні опори

Крім амортизаторів на роботу підвіски впливають інші компоненти: захисні комплекти, пружини і верхні опори. KYB їх також виготовляє, так що можна зібрати повний комплект деталей для амортизаційної стійки. Вони дешевші за оригінал, при цьому служать довго і відмінно грають в одній команді з амортизаторами KYB.

Виріб Навіщо купувати Як часто міняти
Захисні
комплекти
Пильовики та відбійники відповідають за ресурс амортизаторів. Заміна захисного комплекту захищає амортизатор та кузов на нерівній дорозі. При кожній заміні амортизаторів, а також якщо деталі зносились у процесі роботи.
Пружини Пружина, що просіла, зменшує кліренс автомобіля, це викликає порушення кутів установки коліс і внутрішні пошкодження амортизатора. Раптова поломка пружини підвіски на високій швидкості або швидкому повороті може викликати втрату управління. Пружини підвіски не мають рекомендованого інтервалу заміни і змінюються за станом. Якщо пружина втратила колишню пружність (просіла), чи має сліди корозії - треба міняти. Просідання пружин визначається на око або шляхом виміру кліренсу біля кожного колеса на рівній площадці.
Верхні
опори
Верхня опора - це не тільки кріплення амортизаторів до кузова, а й великий сайлентблок, який фільтрує високочастотні коливання коліс. Встановлення нових верхніх опор KYB дозволяє знизити рівень вібрацій, підвищити точність керування та покращити комфорт. Верхні опори перевіряються в ході загальної діагностики підвіски та при демонтажі амортизаторів. За результатами ухвалюється рішення про необхідність заміни. У середньому верхні опори переживають два комплекти демпферів.

3. Знайти потрібну модель

1 варіант. Через форму пошуку:

  1. Відкриваєте оригінальний каталог виробника
  2. За VIN-кодом знаходите в ньому артикули штатних амортизаторів
  3. Вбиваєте їх на сайті kyb.com.ua у форму пошуку
  4. Отримуєте список відповідних моделей

2 варіант. Через каталоги KYB. Трохи легше за попередній. Відкриваєте каталог для європейських, японських чи американських автомобілів та шукаєте в ньому потрібну деталь, знаючи марку, модель, дату випуску та нюанси комплектації автомобіля.

3 варіант. Якщо вам складно розбиратися з програмами підбору та каталогами, то відправте VIN-код вашого авто нашим фахівцям та напишіть що потрібно. Підберуть, пояснять і дадуть гарантію – жодних турбот.

18.01.2018